PRZEPIS z serii " POLUBMY PODROBY " :D
1kg serc indyczych - 6,99
ziemniaki 0,60 dag - 0,30
kapusta pekińska 1,30
marchewka 0,30
koperek 1,00
Dodatkowo: sól, pieprz , olej, oliwa i przyprawy do surówki, łyżka mąki, natka, kostka mięsna winiary, 5 kulek ziela angielskiego, 3 listki laurowe, 3 grzybki suszone.
Serca myjemy i oprawiamy , tzn: odcinamy żyłki jeśli są (zwykle nie ma , bo serca indycze są w ubojni drobiu oczyszczane ;-), i kroimy - ja na 4 plasterki pokroiłam. Podsmażamy delikatnie na 2 łyżkach oleju i zalewamy wodą , aby pokryć mięso. Wrzucamy grzybki, ziele i liść- dusimy do miękkości. Dodajemy kostkę mięsną, po rozpuszczeniu zagęszczamy mąką.
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, posypujemy koperkiem. Kapustę drobno kroimy i wcieramy marchew, doprawiamy i polewamy 2 łyżkami oliwy, mieszamy.
SMACZNEGO =)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz